Douglas Design Studio - Kitchen Design


Congratulations to Douglas Design Studio winner of the Kitchen Design over £50,000 Award in The International Design & Architecture Awards 2017

design et al are delighted to announce that Douglas Design Studio have won the Kitchen Design over £50,000 Award in The International Design and Architecture Awards 2017.

Douglas Design Studio sought inspiration for this Canadian Lakefront Family Kitchen and breakfast area from a high fashion colour palette and expansive water views.

Douglas Design Studio - Kitchen Design

 

This luxury kitchen, situated overlooking expansive Lake Ontario, was inspired by both the lake itself and the client’s love of fashion. It is the hub of the home with entrances from all sides, so clever use of space, a unifying palette and hidden rooms were key to the overall design. To accommodate frequent entertaining, much of the “real work” happens in a concealed “scullery” kitchen tucked behind cabinet doors, functional for both home use, and for caterers, freeing the rest of the kitchen for easy flow during gatherings.

A cool Dior Grey and rich Yves St. Laurent blue are accented with polished nickel and back-painted glass to make both a calm yet glamorous environment that is connected by its water views. The floor and island counter are practical Quartz material, while side counters are in granite. Custom stools and desk chair are upholstered in shimmering vinyl for added practicality and sheen. The spectacular two-storey breakfast room, used daily and oriented toward the water, is simple, classical and fresh.

Douglas Design Studio - Kitchen Design

Key aspects of the Kitchen Design project are the bespoke polished nickel grillwork and hood cover over the gas range. Bespoke furnishings featured throughout the kitchen and breakfast area add to their custom design. Other outstanding elements such as the back-painted glass panel inset into the cabinet doors offer intricate detailing. An open and easy flow between spaces is a key element that makes the design work. The secondary kitchen allows the main room to be part of the whole home while entertaining, and reduces mess during daily use. The colour palette and mix of finishes connects this space with adjacent spaces and the views, while making it a glamorous room unto itself.

The home is situated overlooking Lake Ontario and the home has incredible views of the water for as far as the eye can see.  The interiors of the home were designed to draw in the blue colours from the view through expansive windows to incorporate them in the colour palette. The home feels like a vacation home even though it is right in the city.  Douglas Design Studio catered perfectly to the clients wants, a calm retreat from the city, while still being close to city conveniences.

Douglas Design Studio - Kitchen Design

DOUGLAS DESIGN STUDIO

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347