EmailLinkedInTwitterFacebook

Congratulations to Rockwood Custom Homes shortlisted for Residential £2.5-5 Million (Property by Value) Award in The International Design & Architecture Awards 2017

design et al are delighted to announce that Rockwood Custom Homes have been shortlisted for Residential £2.5-5 Million (Property by Value) Award within The International Design and Architecture Awards 2017.

This awe-inspiring home is situated on 4.5 beautifully landscaped acres with a west-facing back deck that boasts incredible Rocky Mountain views. Its contemporary, cool design has both style and swagger. Its sleek, almost retro style (in select rooms), has a distinct Hollywood hills feel, and you would likely be surprised to find that it’s located on four acres in Calgary’s southwest community of Aspen. For this masterpiece, Rockwood custom built all of the furniture. The home features a fantastic mix of hip textiles (including furs and rich velvets), steel, wood and rock. Wood panelling and detailing is heavily used in most every room, the staircase is ultra-modern and stylish with its steel and solid wood panels. The bar and wine room is one of a kind—it can store upwards of 3,000 bottles of your favourite vintage. Wood used in the cabinetry is a combination of walnut and figured anigre—gorgeous, modern, intriguing.016A1593blend_pt copyCommissioned art works served as inspiration for much of the home’s design: sleek, high-gloss, bold and contemporary. Modern accents abound in every room – everywhere you look there are glass, acrylic or textured pieces that capture your interest. From funky light fixtures to retro quilted couches with fur throws, every room features something uber unique. The layering of textures, fabrics and designs really makes this contemporary home dynamic, while still creating a warm and comfortable family feel. The architecture of the curves in the dining room and the vaults in the great room add some dramatic lines, but are warmed up with wood panelling and large-scale lighting installations.BP_09-09-14_HDR0183_5_7_9

This house came with its own set of design challenges, the walk-in in the master bedroom had to be fit for a Hollywood starlet; an indoor/outdoor grotto space had to take into account summer/winter temperature variations; and a built-in sauna needed to be gorgeous and yet maintain the integrity of the chosen wood. The separation of living spaces is achieved through the introduction of columns, art panels, and furniture. Additionally, the family did not want a front foyer, so the entrance had to be seamlessly integrated into the great room and a side entry had to be created that was functional yet still worthy of this amazing home. 016A1623blend_pt copy

 

Rockwood Custom Homes