Enter your contact textphone

Congratulations to Gallagher London shortlisted for Residential £10 Million Plus (Property By Value) Award in The International Design & Architecture Awards 2017

design et al are delighted to announce that Gallagher London have been shortlisted for Residential £10 Million Plus (Property By Value) Award within The International Design and Architecture Awards 2017.

Gallagher London’s design brief was to refurbish and transform a former, very dated commercial space into a high-end luxury 3 bedroom flat with magnificent living spaces, whilst simultaneously honouring the original architectural features. The conversion of a very run down and dated office into a “best in class” residential flat. The key phrases in the brief were “achingly chic” and “timeless elegance”. The main focus was to be on the magnificent living space overlooking the grand steps to the Albert Hall through the creation of a dining room, drawing room and fabulous eat-in kitchen. Architectural detailing was to be key and create an atmosphere of past meeting present.

Gallagher London - Albert Court

The developers favourite aspect of this project is the view as your walk through the front door, the bespoke patterned marble hallway, subtle yet elegant, the intricate workmanship which sets the tone of the beautiful rooms yet to be discovered upon entering the flat. The magnificent brass doors to the cloak cupboard are a real wow factor as you stand in the doorway and the beautiful pendant lighting, arches and panelling details all sit perfectly together for the perfect sense of arrival. The design works so effectively as it highlights the wonderfully grand qualities if the building; high ceilings, architectural moulding and an abundance of natural light throughout.

Gallagher London - Albert Court

The surrounding architecture was integral to the design on this project. The building sits between the Royal Albert Hall and Royal College of Music; two hugely iconic buildings in London that epitomise tradition and grandeur. These two elements are purposefully emphasized throughout the interiors in the apartment. The design for the hallway floor was based on an old pattern found in the mosaic floor in the very grand old common parts. The brass metal doors were hand-crafted by a family-run brass yard in Ireland and were a long, collaborative labour of love. The green gloss ‘japanned’ lacquer in the dining room was a lengthy bespoke process of applying specialist paint finishes and polishing back multiple times over 5 weeks to achieve a unique and rich depth of colour.

Gallagher London - Albert Court

GALLAGHER LONDON