Hill Construction Company


Hill Construction Company shortlisted for Living Space – Americas Award in The International Design and Architecture Awards 2020

Hill Construction Company & Estudio Frisch have been shortlisted for Living Space – Americas Award in The International Design & Architecture Awards 2020.

A living, contemporary home for a private family of four, with design focusing the eye on created beauty.

This unexpectedly imaginative custom home was conceptualised and built by Hill Construction Company for a professional couple with two children. The inwardly focused design perfectly suits the family’s desire for privacy, offering a brilliant response to site constraints through architectural expression.

Hill Construction Company

The subdued yet captivating front façade, clad in exquisite Shou Sugi Ban, hides the home’s most significant features from the street. Surrounded by floor-to-ceiling glass and Jatoba wood, the first-floor design focuses the eye on created beauty including a suspended hanging wall with a ceramic art installation, a cantilevered staircase, and a custom sculptural children’s play stage which doubles as storage. The living, dining, and kitchen areas subvert traditional distinctions between interior and exterior space through use of retractable glass walls focusing on the courtyard and L-shaped acrylic pool.

Hill Construction Company

The “indoor-outdoor confusion” is taken a step further as the second floor’s master suite wraps around a Bamboo tree that extends out of the roof’s oval oculus. This shared outdoor deck leads directly to the vegetated roof garden. The roof garden contains an organic vegetated roof with custom planters and pavers. This provides shade and cooling to the space below.

Hill Construction Company

To add to the home’s meditative nature, the master bathroom’s yoga area has a 9’ x 9’ living green wall which looks out to the cantilevered lap pool extending over the hand-chiselled limestone landscape below. The design created an inward view towards the central courtyard, blurring the lines of indoor-outdoor throughout, and was intended to both privatise the home from the wider environment, and also connect the home to the wider environment through design features such as the vegetated roof garden and the green living wall.

Hill Construction Company & Estudio Frisch

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347