Juliette Byrne


Congratulations to Juliette Byrne who have been shortlisted for Residential £2.5-5 Million (Project by Value) Award in The International Design and Architecture Awards 2019

design et al are delighted to announce that Juliette Byrne have been shortlisted for Residential £2.5-5 Million (Project by Value) Award in The International Design & Architecture Awards 2019.

Juliette Byrne were enlisted to redesign and renovate a large family house in Ealing. The clients wanted to create a permanent home for their four children to grow up in and create a basement area that would give an additional lower ground area for a large Spa, plunge pool, gym and media room. The house had previously been allowed to fall into disrepair, consequently the property was to be gutted and all the services renewed – Juliette Byrne were therefore brought in to be involved in the space planning and to relocate some of the rooms to give a much better flow to the property.

Juliette Byrne

The original main reception room was retained, and all the cornicing, panelling and architectural features were sourced to be in keeping with the property with new additions added to give it a fresh contemporary feel. Juliette Byrne prepared soft furnishing schemes for the clients to consider and choose from and this also included all the decorative lighting and any specialist rugs and furnishings that were required.

Juliette Byrne

The ground floor had a large hallway with a bespoke coat cupboard in antique mirror and bronze finish. The hallways led into a double reception room with feature period marble fireplace and room for a baby grand piano. The owner also worked at times from home and needed a fully fitted home study, the rest of the ground floor comprised of a large kitchen with a bespoke Smallbone kitchen, playroom and utility room.

The style was chic, elegant and contemporary and Juliette Byrne achieved a continuity throughout the property with one area leading through to another seamlessly. All the joinery in the house was designed by Juliette Byrne and made by the contractors’ joinery company with integrated lighting and decorative handles.

Juliette Byrne

The fact that the designers were given an open brief by the client to work with the project manager and contractors to create a spacious family home was the key aspect of this project – bringing light into the house through sky lights and replacement of existing doors and windows for more contemporary styles helped the designers to achieve the brief. Juliette Byrne were able to enhance the original features whilst maintaining the original character of the house with an added modern twist.

Juliette Byrne

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347