Maurizio Pellizzoni Ltd


Congratulations to Maurizio Pellizzoni Ltd shortlisted for Living Space – UK Award in The International Design & Architecture Awards 2018

design et al are delighted to announce that Maurizio Pellizzoni Ltd have been shortlisted for Living Space – UK Award within The International Design and Architecture Awards 2018.

As part of an investment property purchase by a professional couple, this charming bijou London apartment was refurbished by Maurizio Pellizzoni for their young daughter, in an upcoming prime spot of Marylebone. The new owners were attracted to the area because it was close to Regents Park and the location is very convenient for public transport connections. The client wanted to have two bedrooms and two bathrooms as this would help to maintain the value of the property and part of the brief was to keep in mind the potential to eventually let out the property or use it for the Airbnb market.

Maurizio Pellizzoni Ltd

The owners’ vision was to create the scheme of a Parisienne boutique hotel and Maurizio Pellizzoni set out to achieve a vibrant, elegant, luxurious, and modern apartment. The colour scheme evolved to what became a more feminine apartment using soft pastel colours and a mixture of polished brass and chrome finishes. Using a mixture of colours and textures inspired by Coachella, Maurizio Pellizzoni used beautiful, high quality materials to create a jewel. The chosen artwork in particular reflects this style.

Maurizio Pellizzoni Ltd

Space planning was a key aspect as the original layout made every room seem dark and impractical. The original entrance hall was small with a dark corridor, as was the second bathroom. This spiral staircase blocked both light from the hallway and made the upstairs living room an awkward shape. The biggest structural change made was to move the staircase, creating a more open feel to the whole apartment that made the open plan top floor feel endlessly bigger. With only a few tweaks and smoke and mirrors, Maurizio Pellizzoni made it look twice the square footage.

Maurizio Pellizzoni Ltd

Every bit of space has been used which is most obvious in the kitchen where, despite its horseshoe shape, there is absolutely no dead space between cupboards. By installing built in wardrobes, the small bedrooms have a decent amount of storage space and the bathrooms, although small, have everything you could need. The apartment makes you feel like you finally have space in the very cramped lifestyle that is London. In the winter it offers the ultimate cosiness and hygge ambiance, and in the summer, it offers airiness and light to make the most of the good weather. Maurizio Pellizzoni made every square-inch of the apartment beautiful and useful.

Maurizio Pellizzoni Ltd

 

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347