EmailLinkedInTwitterFacebook

Congratulations to Melanie Williams Bespoke Interiors shortlisted for Interior Design Scheme – UK Award in The International Design & Architecture Awards 2017

design et al are delighted to announce that Melanie Williams Bespoke Interiors have been shortlisted for Interior Design Scheme – UK Award within The International Design and Architecture Awards 2017.

This project was a full-scale remodelling and refurbishment of a Grade II Listed apartment. The brief was first and foremost to deliver a fully refurbished and updated luxury apartment with a greater sense of space. The clients had bought an unmodernised property in a Grade II listed building as their London pied-a-terre and were keen to unlock its potential and create a luxury London home away from home. By rationalising the floor plan and remodelling the apartment Melanie Williams Bespoke Interiors were able to improve the sense and flow of space. The designers turned 3 small bedrooms into 2 larger ensuite bedrooms and increased the size of the entry hall which originally was very dark and narrow.  Melanie Williams Bespoke Interiors increased the floorspace within the living room and created a small library and home office space to the rear of the main living area.
Melanie Williams Bespoke InteriorsIt was important for the client to have plenty of storage so the designers incorporated new bespoke joinery throughout the apartment and used all the available space efficiently. Works included all new servicing and some impressive AV installations including a bespoke fireplace feature with an automated TV lift that can reveal the TV or conceal it at the touch of a button. This joinery also features Amina invisible speakers and sub. The client was drawn to a palette of warm greys so Melanie Williams Bespoke Interiors had this in mind whilst working throughout the apartment. The master bedroom was to remain a brighter, lighter space whilst the client’s sons’ bedroom, a naturally darker space, was given a darker cosier colour scheme. Melanie Williams Bespoke Interiors designed bespoke marble vanities in each bathroom and the marble and tile selection for each was made to tone in with the corresponding bedroom’s colour palette.
Melanie Williams Bespoke InteriorsMelanie Williams Bespoke Interiors reinstated period features particularly in the kitchen which had lost its original shutters and where the French doors to the balcony had been blocked by old kitchen cabinetry. The new kitchen includes their bespoke designed kitchen table positioned by the newly reinstated French windows taking in views of the Natural History Museum beyond. The Michael Anastassiades Tube Chandelier above this works brilliantly in this setting and exaggerates the height of the space. The kitchen and adjoining living room all benefit from the views out over the balcony. The rooms are filled with beautiful natural light so the designers were restrained in these spaces in terms of finishes and stuck to a simple design of new wall mouldings to add detail and interest and a soft off–white wall colour. The joinery, lighting and furniture all taking centre stage.
Melanie Williams Bespoke InteriorsThe designers have stated that it is always so satisfying seeing a project through to completion and to see how well received it is. Melanie Williams Bespoke Interiors are particularly pleased with how well the new layout works and how the balance of the new finishes through have enhanced each space dramatically. The design has been tailored to the needs of their clients and each step of the way the designers worked with them to ensure all the details and spaces would work for them. Melanie Williams Bespoke Interiors think they have achieved something that the client can now enjoy and be proud to call home which is always something to strive for.

Melanie Williams Bespoke Interiors