Congratulations to Studio Erez Hyatt shortlisted for Interior Design Scheme – Global Award in The International Design & Architecture Awards 2018

design et al are delighted to announce that Studio Erez Hyatt have been shortlisted for Interior Design Scheme – Globl  Award within The International Design and Architecture Awards 2018.

Studio Erez Hyatt was asked to design a beautiful top floor, 170sqm penthouse apartment located in one of the city’s most luxurious buildings. The client’s specific request was for a spacious living space, which on one-hand screams high-resolution details and on the other-hand whispers quietness and minimalism.  The property was completely redesigned to include massive wooden cube element that serves not only as a sculpture in the living space but on a functional level as an elegant separator & enclosure of concealed public and private areas such as main entrance, bedroom and bathroom.

Studio Erez Hyatt

The clients valued public space over private areas so Studio Erez Hyatt started with eliminating one of the apartment bedrooms, thereby increasing the public space in a way that allows fluent and free transition from the kitchen, through to the large dining table area, ending in a convenient lounge space.

The Elimination of previous construction formed a cube of massive white walls which were at first a design “obstacle” but concluded to be the most interesting aspect of this project. Instead of trying solve what looked like a problem the designers decided to emphasize its presence and convert it into a brilliant solution that would be not only become a beautiful sculpture in the living space but also an efficient and functional element. Studio Erez Hyatt covered the space with a mosaic of various layers of wooden relief pattern, creating a three-dimensional sculpture.  Towering from floor to ceiling, the wooden cube in its uniqueness became the designers favourite aspect of the project.

Studio Erez Hyatt

Moreover, on the functional level the wooden cube constitutes an external envelope and a separator between the living space and private areas. The Cube creates intimacy and provides storage spaces, it also conceals doors as if they do not exist at all.

The public space was sculptured with minimalism in mind, with a monochromatic colour scale with accents of brown, green and brass tones. The design pattern does not stop but flows in continuation the white wall colour was chosen to juxtapose and soften the roughness of the dominating wooden elements, to achieve delicate balance. The design completely connects the relative concrete jungle element of city life with the full glory of natural material.

Studio Erez Hyatt

Studio Erez Hyatt

 

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347