Interior Concept Studio


Timeless Canadian Living by Interior Concept Studio

Interior Concept Studio have been shortlisted for Beach House Award in The International Design & Architecture Awards 2020.

The renovation of Timeless Canadian Living has provided the family with much needed space by opening up the living, dining and entertainment areas. The intricate elements in the detailed ceiling, custom fireplace and custom millwork inject elegance into this cosy family home designed and refurbished by Interior Concept Studio.

Interior Concept Studio

A key element of this design was to retain its functionality as a family home. Interior Concept Studio manifested visual separations for each area whilst keeping the grandness of the large-scale open space by creating a practical furniture layout to distinguish each different ‘room’. The areas that Interior Concept Studio have created for the homeowners include an oversized dining area which can accommodate guests, a comfortable reading corner, a theatre-like television area, and a central seating area which surrounds the open-face wood burning fireplace, providing a core space for social gatherings.

Interior Concept Studio

Pertaining to Interior Concept Studio’s colours and design scheme, the designers proposed a natural, and soothing neutral palette. Texture and depth had been incorporated by introducing masonry and warm wood tones to the design. The imposing detailed wood beams on the ceiling add a relaxed, cosy atmosphere to the space, whilst bringing the whole room together as one. The various lighting layers incorporated by Interior Concept Studio further highlight each individual area as it’s own space on dark evenings. The interior design of this project could in no way hinder the functionality, though Interior Concept Studio were able to entwine style and practicality admirably; the television area can be hidden by sliding doors when not in use, and the homeowners had requested a space for everyone to enjoy the warmth of a wood burning fireplace, made possible with a large sectional sofa.

Interior Concept Studio

The house has been transformed into a warm and inviting open space, allowing anyone to feel at home instantly. Incorporating open concept living spaces has meant that the social homeowners are able to host their friends and family comfortably.

Interior Concept Studio

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347