Modern Duplex in Japan by Studio Cotan

Studio Cotan have been shortlisted for Residential £1-2.5 Million (Property by Value) Award in The International Design and Architecture Awards 2020.

The client brief for this project was to design a newly built duplex house located in the cultural area of Nagano city, where the Winter Olympics were held in 1998. The two couples have requested to have their individual units in order to respect each other’s privacy.

The architecture was designed to have the serenity surrounded by nature in contrast with the urban atmosphere in the city. The interior designer maintained the idea of the architecture and integrate the clients’ personality to the design by carefully selecting materials and the beautiful layers of colours.

Studio Cotan aimed to represent the unclear border between the interior and exterior, which was the overall design goal of this project. The designer managed to merge the techniques of traditional Japanese houses and the modern scheme. The spacious entrance hall facing a small garden with glass wall partitions brings the exterior into the interior. The floor material is the locally sourced andesite.

Parents’ living space was designed with sophisticated and luxurious elements, having colour palettes using different shades of blue and grey to add depth to the space. Their bedroom is designed with bespoke headboard and the ottoman stool. The grey clipped ceiling and the continuous beams extend towards the eaves outside; the elements connect the exterior and the interior, emphasise the lively space. The aged mirror in the dining room is carefully placed and reflects the beautiful garden and the pendant lights.  This effect succeeds to take the exterior space into the room. Studio Cotan used the idea of traditional temples in Kyoto, using the wood deck to connect the garden and their bedroom.  The blue gradation scheme in various textures unites with the traditional architectural method, and it creates a new western modern style.

As the client loves cooking, she requested a large kitchen and a dining table. The lighting with playful shapes and colours evoke the image of lively plants creep over the ceiling towards the garden. The effect was planned by the designer to please the clients’ eyes while she is cooking. In the guest room, the luxurious sheer curtain with mysterious iridescent effect sets off both the luxurious multi-coloured sofa and the gorgeous view of garden trees lit up in the night.

The carefully chosen materials, such as fabric, glass, stones used on flooring’s and walls, western red cedar wood ceiling, are effectively lit up. The lighting techniques demonstrate their beautiful texture, which gives the clever contrast in the rooms and provide the depth to the space.

Studio Cotan


design et al only work with the world’s leading designers.

If you think you have what it takes to complete in The International Design & Architecture Awards, submit your application by clicking here.

How to Apply The Categories

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






    Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347