Club Med


Congratulations to Club Med shortlisted for Ski Chalet / Ski Hotel Award in The International Hotel & Property Awards 2019

design et al are delighted to announce that Club Med have been shortlisted for Ski Chalet / Ski Hotel Award in The International Hotel & Property Awards 2019.

Club Med Les Arcs Panorama embodies Club Med’s innovative mountain strategy, with resorts adapted to both winter and summer season. Architecturally, the building links the interior and exterior environments with wide openings, multiple terraces and bright spaces. Its exterior pool and Jacuzzis, located on different terraces, contribute to the creation of continuous customers journey, from indoors to outdoors.

Club Med

Club Med’s design guidelines for this hotel were that the Architecture respects the historical legacy of Les Arcs and the design reinterprets the traditional mountain spirit. Club Med Les Arcs Panorama’s striking architecture mirrors the shapes of the nearby mountains and harmoniously blends into the surrounding pine forest. Cap Architecture designed and developed the resort by taking its cues from Le Corbusier’s student Charlotte Perriand, who created the station’s main buildings, now listed as 20th Century Heritage Landmarks (Patrimoine du XXème siècle). The architect Christian Plateau created a contemporary and avant-garde look and feel for the site. He wes also very mindful of preserving nature and the region’s striking landscapes but blending the resort within the natural surroundings.

Club Med

Mountain ambience and respect for nature was the brief and are brought to life with snow white walls and woven white balcony railings featuring a pine motif. The building seems to naturally blend into the landscape: the resort features a large atrium and the expansive exterior terraces offer 180° views of the entire Tarentaise Valley and the surroundings summits, most notably Mont Blanc, in both winter and summer. The resort’s southern location guarantees optimal exposure to natural light.

Club Med

The interior decoration, designed by Design Studio and signed by Didier Rey, reinterprets traditional alpine motifs to create a modern and warm atmosphere. Guests are immersed in the mountain’s hidden treasures and the surrounding forest from both inside and out. Natural and rich materials like wood, Savoy stone, copper, and cosy textiles were chosen for the inherently modern quality they bring to interior finish. Warm and cool colour schemes recall forests, rushing waterfalls and flowering Alpine meadows in spring.

Club Med

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






    Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347