Cox Jones Interiors


Congratulations to Cox Jones Interiors shortlisted for Residential £1-2.5 Million (Project by Value) Award in The International Design & Architecture Awards 2018

design et al are delighted to announce that Cox Jones Interiors have been shortlisted for Residential £1-2.5 Million (Project by Value) Award within The International Design and Architecture Awards 2018.

A two-year project which Cox Jones Interiors worked on from inception with the architects to create an impressive and luxurious 8,500 sq. ft Georgian private residence in the Midlands. The client, a world-renowned celebrity approached Cox Jones Interiors to create a contemporary calming and opulent interior that still could be used as a family home. The designers were briefed that the clients liked to entertain and thus worked with the architects to design a large open plan games room that featured all the necessities to allow this. The games room is accessed through an impressive 10-metre long hallway to the games room featuring a bespoke bar in a polished black sycamore lacquer with polished brass inlays added the wow feel as well as the room dividers breaking up the two zones to the seating area featuring bespoke seating and an open log fire.

Cox Jones Interiors

The new 5-bedroom Georgian home has high ceilings, doors fitted by Ahmarra with Samuel Heath ironmongery, beautiful bespoke joinery set over two floors and features a large entrance with bespoke 3 m long crystal chandelier. The living areas include a dining room with a separate wine room, kitchen living area, large office, spa, gym, and Library which leads on to the terrace. The couple also have two young children and Cox Jones Interiors designed a playroom that joined the large open plan kitchen living space featuring an informal living area and dining room with a wine room.

Cox Jones Interiors

One of the favourite parts on the project was designing the games room. Cox Jones Interiors influenced the client to completely change this room creating one open plan room with two zones rather than two separate rooms. The designers created two room dividers to break off the zones, (bar area) and (seating area with open log fire). The room featured opulent velvets and different textures, black sycamore bespoke joinery with polished brass details creating a timeless interior. Cox Jones Interiors believe communication in design is paramount to the success of each project and so they develop their clients’ interests in-to the design and bring them to life.

Cox Jones Interiors

Cox Jones Interiors

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






    Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347