Congratulations to Gaile Guevara Studio who have been shortlisted for Luxury Residence – Canada Award in The International Design & Architecture Awards 2019

design et al are delighted to announce that Gaile Guevara Studio have been shortlisted for Luxury residence – Canada Award in The International Design & Architecture Awards 2019.

Situated in Vancouver’s Coal Harbour is Bayshore604, a single-family home celebrating the tones of the natural environment in which it is situated.

Gaile Guevara Studio’s primary objective was in opening space with the removal of the second bedroom of the original home, merging these spaces and adding large sliding doors allows for an abundance of natural light to fill the space, flow and seamless transition between each room and throughout the space. The expansive, airy feel and naturalness of the space through the merging of the second bedroom and opening of the space, optimized access to the North Shore view upon entry which was previously very dark.

Gaile Guevara Studio

Situated in the heart of Vancouver’s Coal Harbour is Bayshore604, Gaile Guevara Studio have designed a 1300 square foot waterfront condo. Panoramic views of the harbour and North Shore mountains are a key feature of the space, a central focus in the design and chosen aesthetic of the space. A soft neutral palette allows for an open and airy feel, brightening up space and celebrating the tones of the natural environment in which space is situated in and it’s the backdrop, showcasing wrap-around views of the harbour and North Shore mountains.

Gaile Guevara Studio

A custom floor to ceiling, blackened steel wrapped fireplace anchors the soft palate of the space with it’s deep, dark tones, weighted material, and texture of hot rolled steel. In addition, Gaile Guevara Studio chose to work with local makers and manufacturers when choosing furniture to compliment the overall design direction, further celebrating the Pacific North West through their support of talented local designer and makers. Opening the floor plan to provide visual access of north shore view and increase access to natural daylight from every vantage point within the main space.

Gaile Guevara Studio

A soft neutral palette blends into the wider environment of the water in the harbour, the North Shore mountains in the distance, the trees, and the expansive open sky. Darker elements such as the custom hot rolled steel fireplace anchor space and blend into aspects of the environment in the harbour such as commercial ships passing through from Vancouver’s International Shipping port.

Gaile Guevara Studio

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






    Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347