Ancerl Studio


Hampton 899 by Ancerl Studio

Ancerl Studio have been shortlisted for Luxury Residence – Canada Award in The International Design and Architecture Awards 2020. 

Located just steps from Lake Ontario in stately Port Credit sits Hampton 899, a new build home designed with a nod to tradition. With a facade featuring a contemporary brown-toned brick, corten steel accents and expansive walls of windows, the home is full of the unexpected. Ancerl Studio designed this home to be traditional in concept and modern-contemporary in execution.

Ancerl Studio

The front facade of this home beautifully blends into the style of the neighbourhood, and whilst also retaining the modern cubes of glass and corten steel on the sides and back of the home Ancerl Studio creates a surprising element and puts a modern spin on an otherwise traditional structure.

Looking through the front window of the home, viewers are surprised to see through four walls of glass straight into the private courtyard and backyard. Featuring an open layout and soaring double and triple-height open volumes, the property shines as an impressive entertainment space while remaining a comfortable family home.

Ancerl Studio

The oversized and dramatic bespoke light fixtures are jaw dropping, and though large in scale, remain light and airy, allowing Ancerl Studio to keep the whole space feeling open and calm. A dramatic stone accent in the kitchen acts as a statement piece in the design, and function rules with a generous hidden pantry off the main kitchen. The design works so well, because of the unique, open layout, and expansive walls of windows. Keeping the interiors quiet allows nature and the outdoors to shine through and remain the focus of the home.

Ancerl Studio

While the second level features three bedrooms, a laundry room, and three bathrooms, the entire third floor is dedicated to the principals’ quarters, including a hotel-like bedroom and a private roof terrace. Floor to ceiling upholstered panels add warmth and symmetry to the feature wall, while a gas fireplace balances the space on the opposing wall, creating a truly intimate retreat. A long hallway complete with a desk space and bar area and an outpouring of natural light lead to the walk-in closet, and pristine modern white bathroom.  Fresh and calming, this haven of self-care boasts a modern double vanity, a deep standalone bathtub and a spacious glass-enclosed shower.

Ancerl Studio


design et al only work with the world’s leading designers.

If you think you have what it takes to complete in The International Design & Architecture Awards, submit your application by clicking here.

How to Apply The Categories

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






    Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347