Congratulations to Honky, winner of the Residential £10 Million Plus Award in The International Design & Architecture Awards 2013

Design Society members Honky successfully won the Residential £10 Million Plus Award in the International Design and Architecture Awards 2013.

Located in Trafalgar Square, the incredible duplex apartment includes a large formal reception room, kitchen/breakfast & living area, study area and four bedrooms. Living areas include the study area located on the lower level while the bedrooms and bathrooms boast the best view in Trafalgar Square on the upper level.

Design brief: To give this Penthouse some differentiation between the Lateral apartment downstairs (for which Honky have reached the shortlist for the residential £2.5-5 million award), the Client requested some more colour, but to maintain the ‘Honky tonal design’ and sophisticated colour schemes.

Favourite / key aspect of the project: Hand picked stones line the bathrooms while hand woven carpets cover bedroom floors. Dark stained oak joinery elements & detailing run throughout the whole space with concealed, warm white lighting details. Introducing dark bronzes and tonally contrasting fabrics maintains the sophistication and elegance while visually brightening the scheme.

Master-Bedroom-1

The bedroom floor showcases beautiful, hand-woven carpets

Why does the design work so well? Unlike the Lateral apartments, the penthouse provides the ultimate party pad. The hallway/entrance area invites one in from direct lift arrival opening straight into the apartment. Light flow is maximized once again with large windows on both sides and a skylight atrium above the staircase.

Reception-2

The Client requested colour within the scheme, without compromising on sophistication

Why do you feel that the ID&A awards are important? The awards are important as they offer exactly what Honky need in order to stay connected and inspired. With a large number of categories to apply for, many opportunities arise, increasing Honky’s hunger for showcasing their quality, well-designed interiors.

Reception-Room-3

The large, formal reception room

Final thoughts / any other information: Bespoke elements include a slatted timber partition in the hallway/entrance area. Simply to act as a separation between entrance and formal living areas while maintaining transparency without using translucent materials. Small gaps in-between vertical profiles filter natural light and provide visible references of the living area and exterior view as one enters the apartment from the elevator. Flashes of artificial light also filter through the tops of the profiles across the ceiling and floor on both sides.

 

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






    Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347