KA DesignWorks


Congratulations to KA DesignWorks shortlisted for Luxury Residence – Americas Award in The International Design & Architecture Awards 2018

design et al are delighted to announce that KA DesignWorks have been shortlisted for Luxury Residence – Americas Award within The International Design and Architecture Awards 2018.

This 580 square meter five bedroom, seven bathroom Colorado home exemplifies luxury mountain living for its inhabitants. Nestled at the end of a private cul-de-sac in the exclusive Horse Ranch neighbourhood of Snowmass Village, a bedroom community outside of the Aspen, Colorado, lies Saddleback Retreat – a gorgeous five-bedroom, 580 square meter mountain escape. The tiered design features a walkout patio at every level and expansive windows that capture phenomenal views of the four surrounding ski resorts. An exterior material palette of dry stacked stone and rich wood siding complimented with contemporary stucco pay homage to the surrounding Rocky Mountains.

KA DesignWorks

A jewel-box entry with sweeping views of the foothills and a transparent wine cellar welcome you into the home. A lounge complete with family room, game area and wet bar on the entry level has all the space you need to relax and unwind. A lavish metal and wood open stair with a Zen garden below gracefully winds upward as views unfold at the second level great room with kitchen, dining, formal and informal sitting areas. A walnut clad feature buffet anchors the dining room table and frames the landscape beyond. This feature ties nicely to the walnut accent walls that highlight both the formal and informal sitting areas on either side of the dining, effectively book-ending the space. Highly textured rugs and furniture compliment the sleek, contemporary interior finishes.

KA DesignWorks

Light pours in from the spacious south-facing deck off the great room – a stunning area for entertaining. At the top of the stairs, the luxurious master suite includes a sitting room with its very own walkout patio and coffee bar. From the master suite level, the home cascades down the mountainside, flowing down to the quiet street below. The site is located at the end of a cul-de-sac which is essentially situated in its own private canyon. The steep slopes therefore dictated a terraced design, which the design responds to. In this terraced schemes, roofs of lower living spaces are used as exterior decks and patios to embrace the southern views and exposure, effectively bringing the environment into the home.

KA DesignWorks

Mountain Home Photography: www.mountainhomephoto.com

KA DesignWorks

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






    Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347