KA DesignWorks


Congratulations to KA DesignWorks shortlisted for Residential £1-2.5 Million (Property by Value) Award in The International Design & Architecture Awards 2018

design et al are delighted to announce that KA DesignWorks have been shortlisted for Residential £1-2.5 Million (Property by Value) Award within The International Design and Architecture Awards 2018.

This 336 square meter mountain residence was built on a tight budget for an Olympic medallist and his family, KA DesignWorks achieved success through simple modern design. In May 2015, the client approached KA DesignWorks, an up and coming Aspen firm with a reputation for producing beautiful yet cost efficient modern design. Principal Ken Adler and his team were excited for the unique opportunity to design a new home for the client and his family.

KA DesignWorks

KA DesignWorks main objective was to create a home focused on function, tailored to the client’s family and their lifestyle. They needed a home to not only support their daily routine but also enhance their quality of life. As self-declared, ‘hard-core mountain enthusiasts’, they also wanted their new home to respect and celebrate the great outdoors as much as they do. The exterior and interior finishes and furniture were chosen with durability and low maintenance living in mind. Every material was selected to be as natural and green as possible, blending the contemporary architecture with the surrounding mountain landscape.

KA DesignWorks

Located in Snowmass Village, just outside of Aspen Colorado, the lot has phenomenal views of Snowman Mountain and the Continental Divide. The entry level was designed with an open layout for maximum exposure to the two large decks off the back of the house. The expansive great room maintains its cosy atmosphere accredited to the varying roof-lines defining and separating different areas within the space. A folding wall spans the entire length of the living area and opens to a spacious deck, creating the perfect indoor/outdoor entertaining space while also accentuating the breath-taking views.

KA DesignWorks

With a modest one-story street front elevation, the house is nestled into the gently sloping site, with a walk out lower level opening to a peaceful garden area and stream. The lower level provides an additional casual living area intended for their two young children to ‘be kids’ and make their own. This walkout lower level opens up under a covered outdoor terrace allowing the clients to split-board right out the back door. The home and its design principals are truly an embodiment and testament to the way this Olympic medallist and his family choose to live—not taking anything for granted.

KA DesignWorks

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






    Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347