KA DesignWorks


Congratulations to KA DesignWorks shortlisted for Ski Chalet Award in The International Design & Architecture Awards 2018

design et al are delighted to announce that KA DesignWorks have been shortlisted for Ski Chalet Award within The International Design and Architecture Awards 2018.

Situated above the Two Creeks base area in the town of Snowmass Village, just outside of Aspen, Colorado, this ski-in, ski-out residence is an outdoor enthusiast’s paradise. This elegant home is sprawled across two levels with views for miles. KA DesignWorks ensured that all six bedrooms, ski room, family room, living room, dining room and kitchen had walkout patios with incredible mountains scenes. The rich wood and contemporary stone create an exterior material palette that is warm and welcoming. The board, batten and wood textures of the terraces and framed decks blend with the sleek metal railings and siding materials, mixing a taste of modern with the human touch.

KA DesignWorks

The grand entry opens onto to the spacious great room with sizable windows, and a 16-foot folding wall system out to a deck ideal for entertaining or even stargazing. When open, the folding wall blurs the distinction between inside and outside. Glimpses of the kitchen can be caught through the floor-to-ceiling glass wine room adjacent to the entry, a short tease before the room opens up completely to the kitchen, dining and living room. A main level master buffered by a jewel-box office offers the ultimate sanctuary. The master bedroom features a private deck and a light-filled master bath off of a secluded courtyard. The thoughtful selection of lighting and materials fashions a spa like oasis.

KA DesignWorks

A generous family room downstairs with game area and its very own kitchen contributes to a family friendly environment. Combined with a lavish bunkroom, well-appointed guest rooms, and a ski room steps away from the slopes, make this the ultimate mountain getaway. The site presented a unique challenge for KA DesignWorks with a very constrained building envelope that ultimately became an asset, allowing the design to fully take advantage of the panoramic views.

KA DesignWorks

Sprawled across two levels, the Two Creeks Residence draws inspiration from indigenous cultures who inhabit mountainous terrain through terraced architecture. Working with the steep topography of the site, the residence was designed respectfully to its surroundings, simple and unassuming from the front facade. The back terraces were designed to create a ski-in, ski-out relationship with the mountain on which the residence lies, allowing its inhabitants to live intimately with the landscape.

Photography by David Marlow & Kenneth Adler.

KA DesignWorks

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






    Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347