Congratulations to Milward Teverini shortlisted for Interior Design Scheme – UK Award in The International Design & Architecture Awards 2017

design et al are delighted to announce that Milward Teverini have been shortlisted for Interior Design Scheme – UK Award within The International Design and Architecture Awards 2017.

The brief for this project involved completely re-configuring, renovating, and furnishing the space inside this industrial warehouse style building to form a large airy open plan living space, one spacious bedroom, two bathrooms and a mezzanine level. After many years of living in a large period Edwardian family house in London, the client was looking to downsize and for a completely new way of living and bought a first-floor apartment within a converted factory building in a highly sought-after development.
Living Room wideMilward Teverini’s design brief was to re-invent and maximise the space for the client and to provide a scheme that would have a clean lined contemporary feel, and provide a base that was easy to manage. However, the design also had to feel stylish with some character as the client wanted warmth, texture, and some industrial styling as a nod to the buildings heritage. The core of the property is light filled with double height ceilings, and original Crittall style windows, but it was very tired and unloved decoratively. Originally, the apartment did have a large open living room with generous proportions, but the space did not have any definition for specific functions and wasn’t being used to its full potential. It lacked storage, a dining area and had an extremely small kitchen and cramped bathrooms. Storage was also a key part of the brief as the client is a film maker and we needed to provide clever solutions as a large amount of camera equipment needed to be discreetly stored within his home.
diningMilward Teverini stripped the flat back to a bare shell in order to create a new layout that would reflect the clients’ newly acquired lifestyle. The designers suggested a mezzanine level, accessed on one side of the apartment from the hall via a clever pull out stair ladder concealed within the hallway cabinetry, which provides enclosed and much needed discreet storage facilities above. On the other side of the apartment the mezzanine level is accessed via a bespoke stair ladder from the living area. This provides a study for occasional use and an area that is open to the living space below. Milward Teverini then created a spacious master bedroom suite with a generous ensuite, a second family bathroom, and a large living room with a connecting kitchen / diner, with bespoke cabinetry solutions providing storage throughout.
master bedroom sideTo meet the brief, the project features a restful yet contemporary colour palette of charcoal grey, white and neutral tones from Farrow and Ball and Little Greene which were also carried through into the colours specified for all the bespoke fitted wardrobes and cabinetry. The finishes have been kept to a minimum in order to retain a balanced calmness. Using porcelain, manmade surfaces and materials make the apartment easy to maintain, however Milward Teverini ensured that warmth, texture and more of an organic touch was injected via the addition of the beautiful driftwood colour wooden floor installed throughout. The theme of the wood accent then cleverly continues across with the use of the porcelain plank kitchen splash back.

Milward Teverini

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






    Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347