Congratulations to Roselind Wilson Design shortlisted for Residential £1-2.5 Million (Project by Value) Award in The International Design & Architecture Awards 2017

design et al are delighted to announce that Roselind Wilson Design have been shortlisted for Residential £1-2.5 Million (Project by Value) Award in The International Design and Architecture Awards 2017.

Spanning 1700 square feet and arranged over four floors, Roselind Wilson Design was appointed to develop the structural layout and interior design to the very last detail. The client wanted a unique proposition to offer to the market and what was created was a look that is undoubtedly layered with focus on textured fabrics and finishes. The striking use of battered and aged bronzes with bleached timber floors and textured veneers, set against polished and honed marbles with exquisite veining, textured tiles and understated wallpapers create a subtle sense of glamour.

IDA17_ROSELINDWILSONDESIGN_EATONMEWSNORTH_RESIDENTIAL£1-2.5MILLIONPROJECTBYVALUE_THUMBNAIL

To deliver on the brief, a Master Suite occupying the entire Top Floor was created comprising a lobby entering into the bedroom with dressing area clad in leather and suede set against a silk papered wall and bespoke dressing table. The lobby extended to the Master Ensuite clad in exquisite Turkish Lilac marble with bespoke vanity and ambient lighting. The Basement level was created to provide eating/dining accommodation to allow the client to utilise the entire First Floor as living room space taking advantage of the sun-drenched room with its large floor-to-ceiling windows to create a beautiful aspect and sense of presence.

IDA17_ROSELINDWILSONDESIGN_EATONMEWSNORTH_RESIDENTIAL£1-2.5MILLIONPROJECTBYVALUE_2

The design goal was to create a generous, ergonomic yet luxurious living space and to achieve this the room dimensions needed to be sizeable. The solution was to develop the basement into the dining/kitchen area for eating and entertaining. However, without any natural light Roselind Wilson Design needed to think innovatively to provide a solution. The inclusion of a faux green wall allowed for a spectacular feature to the space but also added a burst of life to the room. This faux green wall alluded to the idea of outside space and when beautifully lit it creates a sense that the room extends beyond its own boundaries. The project brought together a host of specialist skills in order to deliver the required end result. A bespoke staircase designed for the space was one of the specialist items which had the biggest impact on the property. Thanks to the great craftsmanship and carefully thought through details, this simple and almost industrial structure became a sophisticated feature of the entrance hall.IDA17_ROSELINDWILSONDESIGN_EATONMEWSNORTH_RESIDENTIAL£1-2.5MILLIONPROJECTBYVALUE_4

Roselind Wilson Design

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






    Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347