Shortlisted: The Design Practice by Uber compete for the residential £2.5-5 million award…

The Design Practice by Uber have reached the shortlist in an impressive four different categories with their most recent project, The Vicarage; an incredible Cheshire-based Georgian Grade II listed property. The project has been sympathetically modernized by the design team, with lifestyle enhancing design twists and underground leisure and parking.

Design brief: “This Grade ll listed Georgian home was restored, reworked, and enlarged by a remarkable 150%, upgrading it from a classic Georgian ‘box’ house into an impressive contemporary living space, enhancing and embellishing all of its former grandeur. The Design Practice by Uber team were tasked with providing an entire turnkey solution, bringing in architectural support to gain permission for a significant extension to a Grade II listed property in a conservation area. Respecting original room proportions we restored all character features from cornices and staircases, to cupboards and windows. Deceptively elegant leather floors blend effortlessly with silk wallpapers, rock crystal lighting and fumed oak panelling and combine with furnishings in more exotic finishes such as shagreen and liquid applied bronze.”

uber_dine

The dining room

“Whilst the impeccable manners and modern interpretation of the elegant drawing room and formal dining room suggest a conservative respect of the house’s origins, other aspects such as the powder room and master bathroom throw caution to the wind and display a more indulgent playful side with inlaid croc leather and high gloss lacquers working in harmony with back lit natural stone.”

uber_bed

The master bedroom

“The ‘piece de resistance’ is undoubtedly the wellness area, constructed from a new basement level with access out into a sunken walled garden. This indulgent full leisure suite has been thoughtfully planned to provide many key talking points and to awaken the senses at every turn. An underground showcase garage complete with car lift for the owner’s prized car collection was designed to double up as a photographic studio complete with stretched ceiling and statement architectural lighting.”

uber_pool

The wellness area, also shortlisted for the Residential Swimming Pool Award

The Design Practice by Uber have won an impressive number of awards at The International Design and Architecture Awards over recent years. View more of their design schemes here.

 

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






    Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347