CONGRATULATIONS TO SILVERFOX STUDIOS PTE LTD WHO HAVE BEEN SHORTLISTED FOR SPA/SPA HOTEL AWARD IN THE INTERNATIONAL HOTEL & PROPERTY AWARDS 2019

design et al are delighted to announce that Silverfox Studios Pte Ltd  have been shortlisted for Spa/Spa Hotel Award in The International Hotel & Property Awards 2019

Spread over 2,000sqm and featuring consultation and assessment pods, nine treatment rooms including two couples’ suites, a dedicated Hammam style suite and a luxurious VIP suite,  the stunning spa is a true haven of tranquillity. Featuring a wide range of treatments from the legendary Mandarin Oriental signature therapies to locally inspired offerings, using both native products and internationally acclaimed brands creating treatments tailored to the customer’s needs.

Silverfox Studios

The journey begins at the ground floor, where the guest is greeted by a spacious organically formed series of timber and silk wall-covered screens and cup shaped partition forms. These shapes are designed to represent petals and flowering swirling cacti forms found in the arid desert planes of the UAE. Nestled within each cocoon are functions for the guests use, Silverfox Studios have the retail section, reception, treatment assessment pods and health screening private rooms. The spiraling planning reflecting the design narrative gives an immediate impression of a connection to organic natural form.

Silverfox Studios

Adjacent to the spa reception area, they have the entrance to the spa studio, which has been designed to accommodate both male and female hairdressing and manicure/pedicure private rooms. A grand sculptural curved staircase leads the pathway from the reception area up to the treatment and spa space above. Circulation corridors continue the organic design approach and invoke softer references to water and wave movement, space that appears to be in motion and that evolves as you walk along past the curved and sloping timber planked and fabric covered walls.

Silverfox Studios

The overlapping curved shapes conceal doorways to treatment rooms and separation panels, which have been placed strategically in order to either expand or contract the amount of area, given over to either the male or female side of the facility. These divisions are also placed within and between the rooms, which allows for larger private groups to combine and interact.

 Silverfox Studios Pte Ltd

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






    Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347