Ancerl Studio


Sorauren 116 by Ancerl Studio

Ancerl Studio have been shortlisted for Kitchen Design Over £50,000 Award in The International Design and Architecture Awards 2020. 

Located in the heart of flourishing Parkdale in Toronto’s beloved West End, and inspired by a heritage barn brought back to life, Sorauren 116 is one half of a dual residential development by Ancerl Studio. Featuring heritage yellow-toned brick, reclaimed barn boards and industrial window frames, the home represents a new generation of contemporary houses. Nostalgic in its emotive form yet modern in its programming and flow, Sorauren 116 warms the hearts of neighbours, passers-by and guests alike.

Ancerl Studio

With great attention to space planning and through the creation of awe-inspiring open volumes, the guests are fully engaged as they explore the property. Ancerl Studio’s design truly is a journey of discovery defined by its initial sense of arrival, and through the storytelling juxtaposition of materials, textures and unexpected combinations. With ceilings of up to 30 feet and walls of windows encased by industrial black frames, the home feels like an airy loft dedicated to the joy of entertaining and the bliss of cosying up.

Ancerl Studio

The interior design works so well as to maximise the limited space available, working with grand openings, and creating awe-inspiring moments. Ancerl Studio took on the project with a cohesive, sincere design approach used throughout the home, with every design element considering its surroundings, both in the home and out. Nestled in Toronto’s sought-after Parkdale neighbourhood, Sorauren 116 merges Canadian heritage with touches of industrialism in a relevant statement of modernity.

Ancerl Studio

The residence is modern, industrial, and different than anything else in the area, yet it has a quiet and respectful presence in the neighbourhood, while playing off the many loft buildings that surround it. The interior follows suit with the use of natural materials – brick, wood, marble and steel. The designers at Ancerl Studio’s favourite parts of the creation was the contrast of these materials along with the use of volumes and open space. There were many handmade and handcrafted elements in the decor, from local bespoke furniture, to accessories sourced from across the globe; the barnboard came from a local Mennonite barn wood supplier, and the single piece steel staircase was created and welded off-site and crane lifted into the home.

Ancerl Studio


design et al only work with the world’s leading designers.

If you think you have what it takes to complete in The International Design & Architecture Awards, submit your application by clicking here.

How to Apply The Categories

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






    Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347