Congratulations to Studio Frey who have been shortlisted for Restaurant – Global Award in The International Hotel & Property Awards 2019

design et al are delighted to announce that Studio Frey have been shortlisted for Restaurant – Global Award in The International Hotel and Property Awards 2019.

Studio Frey focused their design of the new Long Huang restaurant in Zurichs Taistrasse lies on raw materials and Asian inspired patterns. Craftsman-like techniques with modern design and graphic elements create a contemporary and authentic impression. Custom made furniture, lamps and partitions give the Asian restaurant an individuality and at the same time a passionate character. The materials are rounded off with appliques and embroideries, combined with a harmonious colour scheme of blue, petrol and red.

Studio Frey

The inspiration and concepts were to create a pan Asian restaurant inspired by a modern interpretation of traditional elements. The mix between graphical elements and custom-made furniture led to an open space where the three different areas blend into each other. The open restaurant with on-show kitchen, defining the centre of the space suggests ideal conditions for a relaxed get together. Alcantara upholstered benches, Asian inspired wallpaper in red matching the wall lamps designed by Studio Frey in combination with the pendant lamps from Servomotor provide the right amount of lighting to convey a cosy and inviting atmosphere.

Studio Frey

The take-away area and the bar counter are located in the light flooded entrance area. With traditional Asian pendant lamps and a mix of chairs with different colours and inviting atmosphere in the take-away area is created.Close to the entrance a staircase leads down to the restrooms, where the guests enter a world of blue coloured walls with an Asian inspired wallpaper. The wall lamps designed by Studio Frey convey the right amount of light to provide a spacious feeling.

Studio Frey

At the back of the restaurant there is a large room for private occasions. Depending on the desired size, the room can be divided with revolving walls. The partition walls are equipped with acoustic panels, which underline the private atmosphere. The room is equipped with petrol blue walls, a woven wall paper by Arte and wall and pendent lights by Servomotor, which offers a modern and comfortable atmosphere with the specially designed chairs by Studio Frey.

Studio Frey

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






    Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347