THE TATTERSALLS ROOM AT FIVE STAR BERKLEY HOTEL UNDERGOES REVIVAL…

Perfectly positioned in the heart of London’s Knightsbridge, the infamous Tattersalls Room at the five-star Berkeley Hotel one of the latest interior design projects to be added to Design Forum Interiors impressive portfolio; a project that commemorates the famous blood stock auction house that once stood on the site.

The magnificent room with grand windows has been beautifully updated in a style that complements the existing Tattersalls scheme. The prized equestrian portraits provide a main focus and inspiration for the luxurious space that inherits unrivalled character and desirable prestige amongst its surrounding function rooms. Sourced from Italy, premium custom-made wallpaper classical in its style of diamond patterning has been meticulously designed to mimic the classic Tattersall check and scale of the door’s diamond paneling. The colour of the horizontal stripe was a dark grey, while the vertical a dark blue, highlights the traditional Tattersall pattern of horizontal weave being separate to the vertical, the colours however kept it fresh and up to date.

The carpet was custom designed and woven to tie in all aspects of colour and pattern, whilst the curtains and pelmet, made from a custom weaved wool, reflected the oval rooms shape, scale and new contemporary aesthetic. Ambient, decorative lighting with brass finishes occupies the walls to cater for different events that the room holds, while rich wood detailing adds to the room’s authentic and distinguished setting.

Russell Jones, Senior Designer at Design Forum Interiors comments:

“The beauty of the newly designed Tattersalls Room is that it doesn’t detract away from its original heritage. Every aspect was designed with ‘Tattersall’s’ in mind, and with modern focus as a front foot in the process. We felt it was important to complement this, rather than compete with it; we took the original Tattersall’s theme and simply gave it an uplift, bringing it up to date with current trends and fashions. The wool check was custom designed to replicate the size of the diamond patterned main entrance door, which remained – this created a new sense of scale, and one which was more contemporary than the original rather small check.”

 

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






    Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347