The Life Sathorn Sierra by Vair Design Studio

Vair Design Studio  have been shortlisted for Lobby/Public Areas Award in The International Hotel and Property Awards 2020.

The project is a sale gallery of Life Sathorn Sierra, a condominium introduced as a prototype of sustainable and balanced vertical living on the “Forest Park in the City” concept.

Located just 15 minutes away from Sathorn road, the main commercial district of Bangkok, the area is surrounded by local communities consists of local markets, old houses, temples and farmland. Vast green areas of local farms owned by the locals can still be seen viewing from above, reminding one of a rural island within the city.

Vair Design Studio

“Bring the natural world into the city” is the main concept that VAIR Design Studio derive from this distinct characteristic of the site aiming to merge the greatness of the natural world into urbanized residential space. Forest land, mountain ranges, canyons, and other natural wonder both on land and in the sea are used as inspiration for the design teams.

Vair Design Studio

Coral reefs, the colourful oceanic forest, is the source of inspiration to create attention-grasping design for the sale gallery. It not only represents the overall design concept but also stands out among the surrounding competitors. The walls are painted with special Iridescent metallic colours that appear to be purple when viewing in one angle and green in another inspired by the ever-changing colourful nature of the coral reef.

On the floor, crème sandy textured ceramic tile inspired by beautiful rocky beach is used in contrast with the purple-green iridescent colour. The copper ceiling lamps hanging all over the ceiling are like gorgeous sea creatures suspending in the sea surrounded by the beautiful coral reefs. In the centre of the hall is a large glass box with sky light and exotic plants being in the real nature into the space.

Vair Design Studio

The use of special iridescent purple/green on all the walls is quite a risky decision to make However, it turns out to be the most distinctive feature that perfectly represent the design concept and sets this design apart from others.

It is a successful collaborative work of interior designer, architect and landscape architect in working together toward the same concept and goal. The glass box garden inside of interior space in contrast to the artificial iridescent purple/green wall creates the place that merges beauty of the natural world into urbanised space in an exciting new way.

Vair Design Studio


design et al only work with the world’s leading designers.

If you think you have what it takes to complete in The International Hotel & Property Awards, submit your application by clicking here.

How to Apply The Categories

Contact Us

If you wish to speak to someone regarding The Design Society

Simply fill in the form below!






    Alternatively, call us on 0044 (0)1244 346347